Ízek minden napra

"Bubble tea"

Buborék tea

2018. február 21. - sz.illa

Az emberek évszázadok óta teáznak, de az ital iránti folyamatos érdeklődés új helyzetet teremtett: a világ különböző tájainak legjobb teái, hagyományai és rituáléi mindennapi életünk részévé válnak.

Az ízesített, gyümölcsös vagy tejes tea a roppanós, "bombaként" is ismert, az ital állagát, édességét és mutatós kinézetét meghatározó tápiókagyöngyökről kapta a nevét. A sokoldalú buboréktea karrierje az 1980-as években, Tajvanon kezdődött, ám ma már világszerte hódít.

taro-latte.jpg

A különféle meleg teák mellett az itallapra kerültek a hűtött, gyümölcsös, tea alapú italok is, amelyeket a gyerekek kifejezetten megkedveltek. Mivel az ital tökéletes összekeveréséhez alaposan fel kellett rázni a teát a sziruppal, így a tea tetején buborékok keletkeztek, s innen nevezték el az italt bubble tea-nek. Erre a buborékos jellegre erősített rá a nyolcvanas évek végén a teaház egyik munkatársa azzal, hogy a már bevált gyümölcssziruppal ízesített teát hirtelen ötlettől vezérelve a Tajvanon oly népszerű tápiókapudinghoz való gyöngyökkel gazdagította.
 d4d04c6218b6a7df06fe46ccd81689b75b518028.jpg

A bubble tea-nek rengeteg változata ismert. Eleve az alapot szolgáltató zöld vagy fekete tea sokféle lehetőséget ad, ehhez jönnek még a különféle gyümölcsszirupok vagy gyümölcslevek, amelyekbe azután belekerülnek a különböző méretű, más-más módon ízesített tápiókagyöngyök, illetve a különféle ízben készített, kockára vágott zselékocka.

bubble-tea.jpg

 

Remélem érdekesnek találtátok! Ha szeretnétek receptet látni erről a különleges teáról csak írjátok meg.

Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr9313687554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása