Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál finomliszt
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Joghurtkrémhez:
- 4 ek cukor
- 0,5 l tej
- 1 tasak főzős pudingpor
- 1 dl eper joghurt
- 3 dkg zselatin
- 50 dkg eper
Az epres pudingtorta elkészítés:
- A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
- Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
- A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
- Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a pudingos tölteléket:
- A pudingport 4 ek cukorral összekeverjük és 0,5 l tejben a leírás szerint csomómentesre főzzük.
- A zselatint 1 dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
- Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a pudingra forgatjuk.
- A piskótát egy kapcsos formába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.
- A pudingos krémet egyenletesen a piskótára öntjük, tetejére ízlés szerint epret darabolunk. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
- Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.
Remélem ízleni fog mindenkinek! Írjátok meg, hogy hogy sikerült, akár fotót is küldhettek. Ha van ötletetek vagy érdekel valamilyen téma, akkor írjátok meg mi az.
Szilla