Ízek minden napra

Epres csoda

Epres pudingos torta

2018. február 20. - sz.illa

2018_02_18_705.JPG

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Joghurtkrémhez:

  • 4 ek cukor
  • 0,5 l tej
  • 1 tasak főzős pudingpor
  • 1 dl eper joghurt
  • 3 dkg zselatin
  • 50 dkg eper

 

Az epres pudingtorta elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
  3. Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
  5. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a pudingos tölteléket:

  1. A pudingport 4 ek cukorral összekeverjük és 0,5 l tejben a leírás szerint csomómentesre főzzük.
  2. A zselatint 1 dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
  3. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a pudingra forgatjuk.
  4. A piskótát egy kapcsos formába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.
  5. A pudingos krémet egyenletesen a  piskótára öntjük, tetejére ízlés szerint epret darabolunk. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
  6. Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.

 

Remélem ízleni fog mindenkinek! Írjátok meg, hogy hogy sikerült, akár fotót is küldhettek. Ha van ötletetek vagy érdekel valamilyen téma, akkor írjátok meg mi az.

Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr9313686186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása