A témát nem véletlenszerűen választottam. A dolgok úgy alakultak, hogy lehetőséget kaptam 2 hónapot Milánóban élni. Tehát a témához elég közel kerültem.
Az igazi olasz pizza elkészítésének megvannak a szabályai és a módja is.
Mostanság már csak egy telefon és hozzák is a pizzát, de az közel sem ugyan az mint egy Olaszországban pizzasütő mester által készített pizza. Én személy szerint a vastag tésztás sonkás kukoricás pizzát részesítem előnyben, Olaszországban ilyen nincsen. Igazi Olasz étteremben nem találni olyan pizzát ami vastag tésztás és van rajta kukorica. Ebből látszik, hogy milyen más a kettő!
EGY OLASZ PIZZA SZABÁLYAI:
Itt érdemes leszögezni, hogy az igazi olasz kézműves pizzák elkészítése komoly tapasztalatot kíván, mivel számos kritériumnak kell megfelelnie. Összeírtam pár pontban, hogy egy igazi olasz pizzának milyennek kell lennie.
- Az olasz pizzatészta vékony, kívül ropogós és belül puha. A tésztát mindig frissen kell elkészíteni, valamint komoly tapasztalatot kíván a pizzatészta méretre nyújtása. A megfelelő minőség eléréséhez az IL Treno mindig magas fehérjetartalmú búzalisztet használ.
- A pizzaszószokat mindig friss paradicsomból és fűszerekkel kell készíteni, amelyhez semmilyen tartósítószert ne használjunk! Az olasz pizzaszószok legfontosabb fűszereinek egyike a bazsalikom és az oregáno.
- Az olasz pizzákat nem hagyományos pizzasütőben, hanem pizzasütő köveken kell sütni. A pizzasütő kövek legkiemelkedőbb előnye, hogy képesek egyenletesen elosztani a hőt. Ennek eredményeképpen a pizza széle ropogósra, belül pedig kellemesen puhára sül.
- Az olasz pizzafeltétek kizárólag csak is jó minőségű alapanyagokból készülhetnek, mivel csak a minőségi alapanyagok felhasználásával lehet kiváló olasz pizzát készíteni.
- Az olasz pizzák egyik legfontosabb eleme a sajt. Erre a célra általában minden olasz pizzéria mozzarella sajtot szokott használni. Az IL Treno pizzéria Szarvasi Mozzarellát használ.
Remélem tetszett ez a bejegyzés.
Szilla