Ízek minden napra

Igazi Olasz pizza titkai

2018. október 21. - sz.illa

A témát nem véletlenszerűen választottam. A dolgok úgy alakultak, hogy lehetőséget kaptam 2 hónapot Milánóban élni. Tehát a témához elég közel kerültem. 

pizza.jpg

Az igazi olasz pizza elkészítésének megvannak a szabályai és a módja is.

Mostanság már csak egy telefon és hozzák is a pizzát, de az közel sem ugyan az mint egy Olaszországban pizzasütő mester által készített pizza. Én személy szerint a vastag tésztás sonkás kukoricás pizzát részesítem előnyben, Olaszországban ilyen nincsen. Igazi Olasz étteremben nem találni olyan pizzát ami vastag tésztás és van rajta kukorica. Ebből látszik, hogy milyen más a kettő!

EGY OLASZ PIZZA SZABÁLYAI:

Itt érdemes leszögezni, hogy az igazi olasz kézműves pizzák elkészítése komoly tapasztalatot kíván, mivel számos kritériumnak kell megfelelnie. Összeírtam pár pontban, hogy egy igazi olasz pizzának milyennek kell lennie.pizza_prosciutto_rucola.png

  1. Az olasz pizzatészta vékony, kívül ropogós és belül puha. A tésztát mindig frissen kell elkészíteni, valamint komoly tapasztalatot kíván a pizzatészta méretre nyújtása. A megfelelő minőség eléréséhez az IL Treno mindig magas fehérjetartalmú búzalisztet használ.
  2. A pizzaszószokat mindig friss paradicsomból és fűszerekkel kell készíteni, amelyhez semmilyen tartósítószert ne használjunk! Az olasz pizzaszószok legfontosabb fűszereinek egyike a bazsalikom és az oregáno.
  3. Az olasz pizzákat nem hagyományos pizzasütőben, hanem pizzasütő köveken kell sütni. A pizzasütő kövek legkiemelkedőbb előnye, hogy képesek egyenletesen elosztani a hőt. Ennek eredményeképpen a pizza széle ropogósra, belül pedig kellemesen puhára sül.
  4. Az olasz pizzafeltétek kizárólag csak is jó minőségű alapanyagokból készülhetnek, mivel csak a minőségi alapanyagok felhasználásával lehet kiváló olasz pizzát készíteni.
  5. Az olasz pizzák egyik legfontosabb eleme a sajt. Erre a célra általában minden olasz pizzéria mozzarella sajtot szokott használni. Az IL Treno pizzéria Szarvasi Mozzarellát használ.

 

Remélem tetszett ez a bejegyzés. 

Szilla

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr5714313765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása