Ízek minden napra

Megfázás?

Akkor bizony tea!

2019. november 25. - sz.illa

Ahogy a hideg idő beköszöntött úgy a megfázás szorosan követte. Így a mai napon a teák lesznek terítéken. A gyógynövények segítenek leküzdeni a fránya megfázást és még a napi folyadékbevitelről is gondoskodnak.


Menta tea:menta-hd.jpg

Leszámol a baktériumokkal, a náthás időszakban köhögés csillapítására is használható, ha gyógynövényboltban járunk, akkor a fodormenta a leginkább javasolt.

 

Kamillatea:kamilla_n_1-m.jpg

A gyulladt torok kiváló öblögető szere, érdemes az orvosi zsálya főzetével felváltva alkalmazni. A hurutos légutak kiváló ellenszere, enyhíti a rekedtséget, fertőtlenítő hatású, nyugtatgatja az egész szervezetet. Forrázás után 10-20 percig hagyjuk állni, ízesítsük mézzel, ha már nem forró.

 

Hársfavirág:lead_800x450.jpg

A kamilla után a második legnépszerűbb gyógytea megfázás idején, de akár az influenza tüneteit is enyhíti, szívbetegek azonban kerüljék. Oldja a hurutot, csökkenti a gyulladást, izzaszt, csillapítja a köhögést és csökkenti a torokgyulladást. Forrázás után negyed órát kell állni hagyni. A hársfavirág méze nyugtató és antiszeptikus hatású, használjuk a teába!

 

Vöröshagyma:933071-1x2.jpg

Megfázáskor csökkenti a hörgők és az orr dugulását, csillapítja a köhögést és enyhíti a torokfájást is. Vízben főzzük meg a tiszta, de héjjal rendelkező hagymát, jó puhára, majd hagyjuk állni maximum 1 órát és szűrjük le, mézzel ízesítve ideális.

 

Édeskömény:edeskomeny-tea.jpg

Jótékony hatású a hörgőkre, csillapítja a köhögési ingert, eközben pedig elősegíti a váladék felköhögését. Gyulladáscsökkentő hatású, gátolja a kórokozók elszaporodását.

 

 

Remélem hasznosnak találtátok a cikket. Írjátok meg ti mit szoktatok inni megfázáskor.

 

Szilla

 

Források: https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/a_legjobb_teak_megfazasra/20161109125112?autorefreshed=1

https://www.egeszsegkalauz.hu/gyogymodok/gyogynovenyek/5-gyogynoveny-megfazasos-panaszokra/dsbcf85

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr4315324698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása