Ízek minden napra

Sütés nélküli frissítő áfonyás sajttorta

2019. június 29. - sz.illa

65551953_2957760694448038_7870946496735084544_n.jpg

Már a külseje is igazán megfog, de amikor megkóstolod, akkor varázsol el a legjobban. Az egész család kedvence lett ez az isteni nyári sütemény, ami pillanatok alatt kész van. Bármilyen gyümölcsízesítést választhatunk hozzá. Lássuk is a receptet!

 

Hozzávalók:65503396_446027036235243_3837938408693432320_n.jpg

Kekszes alap:

  • 25 dkg vajas keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Sajtkrém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 15 g porzselatin 0,5 dl forró vízzel elkeverve
  • 4 dl tejszín

Áfonyazselé a tetejére:

  • 2-3 csapott evőkanál cukor
  • 12 g tortazselé
  • 300 ml meleg víz
  • ízlés szerint friss áfonya, de lehet akár lekvár vagy fagyasztott változat is

 

 

Elkészítés:

Kekszes alap:

  1. A vajas kekszet porrá összetörjük, majd amikor már szép por állagú lesz, hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  2. A tortaforma alját szépen kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes alapot. Kb. 1 cm vastag lesz az alap, de ennyi kell is! Szépen elsimítjuk a formában.
  3. Hűtőbe pihentetjük, még elkészítjük a krémet.

Sajtkrém:

  1. A mascarponét egy nagyobb tálba kanalazzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját.
  2. A porcukrot átszitálva belekeverjük a sajtkrémbe.
  3. A porzselatint csomómentesre keverjük a vízzel, de ügyelünk arra, hogy ne szilárduljon meg.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatinos keverékünket még melegen csomómentesen a sajtkrémhez öntjük.
  6. A felvert tejszínt apró és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a sajtkrémhez.
  7. A kekszes alapra öntjük és elegyengetjük.
  8. Visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Áfonyazselé:

  1. Mindent összekeverünk egy kis lábosban és felforraljuk.
  2. Forrástól számított egy percig kavargatjuk.
  3. Átszűrjük, hogy ne maradjon darabos.
  4. 8-10 perc után, amikor már nem forró az áfonya akkor a tortára öntjük. (Nagyon kell figyelni, mert ha megdermed, akkor már nem lesz olyan szép, de ha túl meleg, akkor felolvasztja a sajtkrémet öntés során!)
  5. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de az se baj ha áll egy éjszakát és friss áfonyával tálaljuk!
  6. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr2314917258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása