Hozzávalók:
◾️Kovász:
•25g élesztő
•1tk cukor
•100ml tej
•~70g liszt
◾️Tészta:
•1kg liszt
•150g cukor
•150g vaj
•1cs.van.cuki
•1kk.só
•2 tojás
•0,5l tej
Elkészítés:
1. A langyos tejbe rakjuk bele a cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt. Szépen hozzáadagoljuk a lisztet és elkeverjük. Hagyjuk pihenni addig ameddig meg nem kel.
2. A tészta alapanyagait összekeverjük majd hozzáadjuk a megkelt kovászt. Dagasztás után lefedve kelesztjük egy órán keresztül meleg helyen.
3. Ha megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk, felcsíkozzuk és a csíkokat meghengergetjük.
4. Alufóliával betekert üres sörös dobozokat készítünk. A kész dobozokat megkenjük olajjal és rátekerjük a tésztát. Elkezdjük hempergetni hogy a rések eltűnjenek.
5. Olvasztunk vajat majd megkenjük a tésztát és beleforgatjuk fahéjas cukorba, majd sütőpapiros tepsibe állítjuk.
6. 20 percet hagyjuk kelni, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ha megkelt akkor berakjuk a sütőbe 15 percre.
7. Ha kihűlt akkor letoljuk a formákról és fogyaszthatjuk is. :)