Ízek minden napra

Kürtöskalács

2020. december 07. - sz.illa

image0.jpeg

Hozzávalók:

◾️Kovász:
•25g élesztő
•1tk cukor
•100ml tej
•~70g liszt


◾️Tészta:
•1kg liszt
•150g cukor
•150g vaj
•1cs.van.cuki
•1kk.só
•2 tojás
•0,5l tej

 

Elkészítés:

1. A langyos tejbe rakjuk bele a cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt. Szépen hozzáadagoljuk a lisztet és elkeverjük. Hagyjuk pihenni addig ameddig meg nem kel.

2. A tészta alapanyagait összekeverjük majd hozzáadjuk a megkelt kovászt. Dagasztás után lefedve kelesztjük egy órán keresztül meleg helyen.

3. Ha megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk, felcsíkozzuk és a csíkokat meghengergetjük.

4. Alufóliával betekert üres sörös dobozokat készítünk. A kész dobozokat megkenjük olajjal és rátekerjük a tésztát. Elkezdjük hempergetni hogy a rések eltűnjenek. 

5. Olvasztunk vajat majd megkenjük a tésztát és beleforgatjuk fahéjas cukorba, majd sütőpapiros tepsibe állítjuk.

6. 20 percet hagyjuk kelni, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ha megkelt akkor berakjuk a sütőbe 15 percre.

7. Ha kihűlt akkor letoljuk a formákról és fogyaszthatjuk is. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr4116322800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása