Körülbelül 350 féle tésztaforma létezik és 1300 különböző név tartozik hozzájuk: különböző régiók máshogy nevezhetik a különböző száraztésztákat, valamint a tészta mérete alapján is különböző névvel rendelkeznek. Vegyük a spagettit példának: spaghettini (a legkisebb), spaghetti (normál), spaghettoni (nagyobb).
Ezeknek a tésztáknak a java része ugyanazokból az alapanyagokból állnak (durumliszt, víz, só), csak a formájuk más. Ennek ellenére mégis általában megvan a rendje, hogy melyik ételt milyen tésztával készítünk el.
TÉSZTA FAJTÁK:
1. Bucatini
2. Cannelloni
3. Capellini
4. Casarecce
5. Conchiglie
6. Farfalle
7. Fettuccine
8. Fregola
9. Pappardelle
10. Orecchiette
11. Linguine
12. Gnochetti
13. Fusilli
14. Gnocchi
15. Penne
16. Ravioli
17. Rigatoni
18. Spaghetti
19. Tagliatelle
20. Trofie
Remélem tetszett a bejegyzés!
Szilla