Hozzávalók:
Tésztához
- 600 g liszt
- 200 g vaj
- 50 g cukor
- 50 g friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 db tojás
Töltelékhez:
- 150 g vaj
- 200 g barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Cukormázhoz:
- 200 g porcukor
- 3 ek tej
Elkészítés:
- A tésztához való hozzávalókat a vaj kivételével összedolgozzuk egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével. (Száraz lesz így a tészta, de a vaj hozzáadásával pont megfelelő)
- A nagyon puha vajat adjuk a tésztához
- Kezdjük el géppel dagasztani kb. 10 perc mire megfelelő lesz a tészta állaga
- Takarjuk le és tegyük, meleg helyre 35-45 perc alatt hagyjuk, hogy a duplájára keljen
- Amíg a tészta a duplájára nő, addig összekeverjük a tölteléket.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk. Kenjük rá a fahéjas tölteléket egyenletesen.
- Tekerjük fel jó szorosan. 3-4 cm vastagságúra a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Előmelegített sütőben 190°C-ra légkeveréses módon 15-20 perc alatt készre sütjük.
- A cukormázat összekeverjük (sűrű, de még épp folyékony legyen), és a csigákra öntjük.
Ha elkészítettétek írjátok meg nekem a tapasztalataitokat, és akár a fotót is töltsétek fel kommentben!
Jó sütést és JÓ ÉTVÁGYAT! <3
Szilla