Ízek minden napra

Beköszöntött az iskola? Vége a nyárnak?

Tippek kávé és energiaital helyett

2019. szeptember 05. - sz.illa

Képtalálat a következőre: „kávé és energiaital helyett”Képtalálat a következőre: „kávé és energiaital helyett”

A legtöbben el sem tudnák képzelni az életüket kávé nélkül. Ahhoz nyúlnak reggel, hogy valahogy, túl tudják élni a napot és még az agyuk is jól funkcionáljon. Most pár alternatívát hoztam el nektek, hogy tudjatok válogatni kedvetekre.
Kezdjük is! 

 

  1. Zöld tea:
    A zöld tea az egyik legnépszerűbb kávéhelyettesítő, mely nemcsak élénkít, de még egészséges is.
    Kapcsolódó kép
  • A zöld tea bőségesen tartalmaz több fajta vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, így például nagy mennyiségű C-, D-, K-és B2-vitamin is található benne.
  • A zöld tea értágító hatással is rendelkezik, ami által nagyon jó szolgálatot tehet fejfájás, migrén jelentkezésekor, mivel hatékonyan lehet képes oldani a görcsöket, és csillapítani a kínzó, lüktető fájdalmakat.
  • Jótékony hatású szívünkre és ereinkre, főként mivel képes megtisztítani és tágítani az ereket, s ezzel szívünk munkáját is egyszerűbbé teszi, hiszen így könnyebben tudja a vért keringetni szervezetünkben.
  • Felpörgeti teljes anyagcserénket, serkenti emésztésünket, s közben a zsírégetést is fokozza, továbbá az éhségérzetet is csökkenti.
  • Alkalmas lehet az epe-, vese-és hólyagkövek megelőzésére, melyek napjainkban sok embernek okoznak problémát.
  • A zöld teában természetes fluorid is van, mely hozzájárul fogaink épségéhez és a fogszuvasodás elleni küzdelemhez. A teában jelen lévő kalcium szintén erősíti fogainkat.

 

  1. Rooibos tea:
    Mostanában a Rooibos tea is kezd előretörni a zöld tea mellett, ami nem véletlen, hiszen élénkítő hatása mellett méregtelenít, ráadásul feldolgozása 100 százalékban természetes módszerekkel zajlik.

Képtalálat a következőre: „Rooibos tea:”

  • A rooibos tea mivel koffeinmentes ezért lefekvés előtti forró italnak is tökéletes, de a meleg nyári napokon hideg italként is remek szomjoltó!
  • Rengeteg cinket tartalmaz és köztudott, hogy a cink elengedhetetlen a bőrápolásban - például a pattanás elleni szerek is cinket tartalmaznak – és így segítséget nyújt az egészséges és szép bőr eléréséhez.
  • Támogatja az erős csontozatot.
  • A rooibos teljes mértékben koffeinmentes, egy bögre teával lefekvés előtt még az alvásod minőségén is javíthatsz.
  • Mindannyian tudjuk, hogy kicsit kevésbé stresszesen kellene élnünk és a rooibos tea kiváló segítséget nyújt a stresszoldásban,rendszeres fogyasztása csökkentheti a stresszt, a feszültséget, illetve a magas vérnyomást.
  • Dél-Afrika számos részén használják a rooibos teákat az olyan allergiák kezelésére, mint például az ekcéma, a szénanátha vagy az allergiával kapcsolatos hörghurut.
  • A rooibos teában lévő antioxidáns mennyiségtől sajnos nem fogsz örökké élni, de segít abban, hogy lelassítsa az öregedés folyamatát és ad egy löketet az immunrendszered megerősítéséhez.
  • Segít az emésztőrendszer egészséges működésének a fenntartásában, sőt a benne lévő gyulladáscsökkentők segítenek a piciknek és a nagyoknak is a hasfájás tüneteinek enyhítésében.

 

  1. Édesgyökértea:
    A táplálkozási szakértő szerint ez a tea amellett, hogy remekül energetizál, stimulálja a mellékveséket és erős görcsoldó is egyben.
    Képtalálat a következőre: „Édesgyökértea”
  • Az édesgyökér segíthet helyreállítani a mellékvesék működését.
  • Ha autoimmun betegségünk van, akkor is érdemes lehet kipróbálni az édesgyökeret, mivel segíthet visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát. Arthiritszben, lupusban vagy épp szklerodermában szenvedők számára is hatékony lehet.
  • Hatékony lehet az emésztőrendszeri rákbetegségek kialakulásának megelőzésében - és a mellrákébanis. Rákbetegeknek is ajánlják kiegészítő kezelésként.
  • Hatékonyan segítenek megelőzni a fogszuvasodást antibakteriális hatásuknak köszönhetően.
  • A teát kúraszerűen érdemes fogyasztani napi 2-3 alkalommal, 3 héten át. Vigyázzunk, hogy ne igyunk belőle túl sokat, mert nagy mennyiségben megemelheti a vérnyomást és károsíthatja a veséket, illetve azoknak sem javasolják, akik szívbetegség miatt állnak gyógyszeres kezelés alatt!

Remélem a suli kezdetével se isszátok karton számra az energiaitalt. Tudom, hogy nehéz ennyit tanulni, de kitartás! Válasszatok egészséges életmódot és erősítsétek szervezeteteket. Hoztam 3 darab alternatívát, hogy tudjatok válogatni. Kitartást és jó jegyeket!

Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr6915042950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása