Magyarok vagyunk és bírjuk a jó csípős, fűszeres ételeket! De nekünk is van határ.
Ismerjétek meg a scoville-skálát, és próbáljátok, ki ti mennyire bírjátok a csípőset!
A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőr hőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit, SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámaiban a Scoville-skálát.
A kapszaicin mérésére először Wilbur Scoville amerikai kémikus dolgozott ki használható eljárást (1912-ben), ezért az egységet róla nevezték el.
Remélem segítettem, hogy megtaláljátok a kedvetekre való paprikafajtát.
Ha szeretnétek látni gyümölcsökről, zöldségekről vagy bármi másról cikket csak írjátok meg és már keresem is az érdekesebbnél érdekesebb tudnivalókat róla! :)
Szilla
Kép forrása:
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/mennyire_csipnek_a_legerosebb_paprikak/20161026130614