Ízek minden napra

Húsvéti hatos fonású kalács

2020. április 14. - sz.illa

Hozzávalók:

  • 500 g átszitált liszt
  • 2 tojássárga
  • 50 g porcukor
  • 2,5 dl langyos tej
  • 25 g élesztő
  • 50 g vaj
  • 1 tojás (a kenéshez)

image3_3.jpeg

Elkészítés:

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztő Majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat összekeverjük. Ha felfutott az élesztő, akkor hozzákeverjük a lisztes keverékhez és összegyúrjuk a tésztát.
  3. A vajat megolvasztjuk majd mikor langyosra hűlt, elkezdjük szépen lassan hozzáadni a tésztához, és egy tésztát gyúrunk belő
  4. 20-30 percig hagyjuk kelni.image0_4.jpeg
  5. Amikor megkelt a tészta két részre osztjuk. Az egyik részét kicsit átgyúrjuk majd hat részre osztom. Megsodrok minden egyes részt és 6-os fonással befonom.image1_2.jpeg
  6. Lekenem egy tojással a kalácsot és kelesztem ismét 20-30 percig. Addig befonom a másik felét a tésztának.
  7. Ha megkelt 180 fokos sütőbe alsó-felső sütésen megsütöm. image3_3.jpeg

 

Remélem elkészítitek.
Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr3015612716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása