Hozzávalók:
- 500 g átszitált liszt
- 2 tojássárga
- 50 g porcukor
- 2,5 dl langyos tej
- 25 g élesztő
- 50 g vaj
- 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
- A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztő Majd felfuttatjuk.
- A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat összekeverjük. Ha felfutott az élesztő, akkor hozzákeverjük a lisztes keverékhez és összegyúrjuk a tésztát.
- A vajat megolvasztjuk majd mikor langyosra hűlt, elkezdjük szépen lassan hozzáadni a tésztához, és egy tésztát gyúrunk belő
- 20-30 percig hagyjuk kelni.
- Amikor megkelt a tészta két részre osztjuk. Az egyik részét kicsit átgyúrjuk majd hat részre osztom. Megsodrok minden egyes részt és 6-os fonással befonom.
- Lekenem egy tojással a kalácsot és kelesztem ismét 20-30 percig. Addig befonom a másik felét a tésztának.
- Ha megkelt 180 fokos sütőbe alsó-felső sütésen megsütöm.
Remélem elkészítitek.
Szilla