Egy Olaszos ételre vágytam, de nem tudtam eldönteni, hogy pizzát vagy tésztát készítsek. Összekombináltam a kettőt és egy intenzív paradicsomos tésztát sütöttem. Estére egy gyors vacsorának kiváló. Rengeteg féle képen variálható a recept, de arra ügyeljünk, hogy a fokhagyma és a paradicsom dominál az ételben.
Hozzávalók:
- 750 g penne
- 40 dkg reszelt sajt
- 3 db paradicsom
- 10 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint őrölt fehér bors
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben.
- A sűrített paradicsomot elkeverjük olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a préselt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
- Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.
- Egy tepsit kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.
- Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 C-ra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt (kb. 20 perc).
Remélem kipróbáljátok a receptet majd. Sok sikert a sütéshez!
Puszi, Szilla