Hozzávalók:
Mézes-mustáros csirkemell:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 csomag mézes-mustáros fűszerkeverék
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 evőkanál méz
- 4 evőkanál olaj
Svéd burgonya:
- 1 kg krumpli
- 250 gramm vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint piros csemege paprika
Elkészítés:
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk és összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd hozzáöntjük az olajt.
- A mézet és a mustárt csomómentesre keverjük. A szószt a csirkemellhez keverjük. Majd a hűtőbe tesszük egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
- A burgonyákat meghámozzuk és megmossuk. Félbevágjuk és bevágdossuk, ám ügyelünk, hogy ne vágjuk át a burgonyát.
- Egy tepsit kivajazunk majd a krumplikat belehelyezzük. Sózzuk és paprikát szórunk rá, majd fokhagyma méretű vajat helyezünk minden krumplira.
- A sütőben alsó-felső sütési módon 200 fokon megsütjük.
- Míg sül a krumpli addig egy serpenyőben megsütjük a pácolt husit.
- Salátával vagy frissen párolt zöldségekkel tároljuk.
- Jó étvágyat!
Remek vacsora vagy akár ebéd. Próbáld ki és bűvöld el a családod egy gyors és finom étellel.
Puszi, Szilla