Ízek minden napra

Ebédelj vagy akár vacsorázz valami finomat gyorsan!

Mézes-mustáros csirkemell svéd burgonyával

2018. július 27. - sz.illa

Hozzávalók:image1_1.jpeg

Mézes-mustáros csirkemell:

  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • 1 csomag mézes-mustáros fűszerkeverék
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olaj

Svéd burgonya:

  • 1 kg krumpli
  • 250 gramm vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint piros csemege paprika

Elkészítés:

  1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd hozzáöntjük az olajt.
  2. A mézet és a mustárt csomómentesre keverjük. A szószt a csirkemellhez keverjük. Majd a hűtőbe tesszük egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A burgonyákat meghámozzuk és megmossuk. Félbevágjuk és bevágdossuk, ám ügyelünk, hogy ne vágjuk át a burgonyát.
  4. Egy tepsit kivajazunk majd a krumplikat belehelyezzük. Sózzuk és paprikát szórunk rá, majd fokhagyma méretű vajat helyezünk minden krumplira.
  5. A sütőben alsó-felső sütési módon 200 fokon megsütjük.
  6. Míg sül a krumpli addig egy serpenyőben megsütjük a pácolt husit.
  7. Salátával vagy frissen párolt zöldségekkel tároljuk.
  8. Jó étvágyat!

 

Remek vacsora vagy akár ebéd. Próbáld ki és bűvöld el a családod egy gyors és finom étellel.

Puszi, Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr2214144541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása