Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 db sütőpor
- 200 g vaj
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 60 g búzaliszt
- 160 g kristálycukor
- 2 púpozott kávéskanál fahéj (őrölt)
Elkészítés:
- Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az átszitált sütőport, tojást, cukrot, vajat, és összegyúrjuk. Míg elkészítjük az almát, addig betesszük a hűtőbe pihenni.
- Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, fahéjat és kissé összeforgatjuk.
- A tésztát kettéosztjuk, az egyiket kinyújtjuk, és a sütőformába tesszük. (Mivel vajas a tésztánk, akkor se aggódjunk, ha nem vagyunk elég precízek, a kezünkkel nyomkodjunk oda egy kis tésztát ahova nem jutott.)
- Ebbe tesszük az alma tölteléket, majd kinyújtjuk a másik tésztánkat is, és hosszú csíkokat vágunk. (nagyon óvatosnak kell lenni, ha felemeljük mert könnyen szétesik) A csíkokat ráhelyezzük tetszés szerint a tésztára.
- A széleit összenyomkodjuk. Vízzel megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral.
- 180 C fokra előmelegített sütőben (alsó, felső sütés) 50-60 perc alatt készre sütjük. Érdemes alá egy tepsit tenni és úgy sütni.
- El is készült a tökéletes amerikai stílusú almás pite!
Isteni ez a süti! Készítsétek el bátran ti is, és ne spóroljatok az almával!
Puszi, Szilla