Ízek minden napra

Cinnabon

Fahéjas csiga

2018. január 07. - sz.illa

  Hozzávalók: Tésztához 600 g liszt 200 g vaj 50 g cukor 50 g friss élesztő 2 dl tej 2 db tojás Töltelékhez: 150 g vaj 200 g barna cukor 2 tk őrölt fahéj   Cukormázhoz: 200 g porcukor 3 ek tej   Elkészítés: A tésztához való hozzávalókat a vaj kivételével…

Tovább

Kenyérsütés ahogy ígértem

Hozzávalók: 320 ml víz 45ml olaj (legjobb az oliva) 650g fehér kenyérliszt 2 ek só 4 ek cukor 4 ek tejpor 8g instant élesztő   Elkészítés: A kenyérsütő gépek egy elven alapulnak, így a fajták között nincs sok különbség, ha alaposan áttanulmányozzuk a gép leírását. A legfontosabb…

Tovább

Virslis kifli, avagy a "sörkorcsolya"

Hozzávalók: 30 db virsli 1 kg leveles tészta ízlés szerint kechup/mustár/majonéz 1 db tojás 3 ek liszt (a nyújtó deszkára)   Elkészítés: A leveles tésztát kiolvasztjuk szobahőmérsékleten. Kinyújtjuk. (Ügyeljünk, hogy ugyanolyan vastag legyen mindenütt a tészta)  Háromszögekre…

Tovább

A kenyér mítosza

A kenyér ősidők óta döntő szerepet játszott az emberiség életében, olyannyira, hogy a táplálkozás, az élet, a születéstől a halálig tartó jólétünk jelképévé lett. Ha valakinek nincs kenyere, az még ma is az éhezést, a nyomort és az ínséget jelenti. Számos vallási hagyomány, legenda, mítosz és szokás…

Tovább
süti beállítások módosítása