Hozzávalók:
- 320 ml víz
- 45ml olaj (legjobb az oliva)
- 650g fehér kenyérliszt
- 2 ek só
- 4 ek cukor
- 4 ek tejpor
- 8g instant élesztő
Elkészítés:
A kenyérsütő gépek egy elven alapulnak, így a fajták között nincs sok különbség, ha alaposan áttanulmányozzuk a gép leírását.
- A legfontosabb hogy a leírásban nézzük meg, hogy a készülék a száraz hozzávalók vagy a folyékony hozzávalók adagolásával kezd. (A leírás általában a folyékony hozzávalókat írja elsőnek.)
- A leírás alapján a hozzávalók sorrendjét követve belerakjuk az anyagokat.
- Normál programra állítjuk. A recept normálméretet ír, így a kenyér 1kg-os lesz.
- A szín árnyalatát is normálra alakítjuk. (Ez ízlés szerint változhat)
- A gép ad egy időintervallumot, ami alatt elkészül a kenyér, ezt ne változtassuk meg.
- Ha a kenyér kész, akkor óvatosan kiszedjük a gépből, mivel forró. Egy konyhai törölközővel letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
Remélem tetszett a recept és a végeredmény is ízleni fog ha elkészítettétek :)
Szilla