Ízek minden napra

5 érdekes étel Ázsiából

2019. március 14. - sz.illa
  1. Kína:

Madárfészek leves:1_1.jpg

A levest olyan valódi madárfészekből főzik, melyet Ázsia bizonyos területein fecskék készítenek a saját nyálukból. Ez a különlegesség nagyon drága, mert a fészkeket meglehetősen nehéz beszerezni. A kínaiak kb. 1200 éve fogyasztják ezt az ételt, úgy vélik gyógyító hatása van. Azt mondják, védelmet nyújt az influenza ellen, felveszi a harcot a rákkal szemben és az öregedést is lelassítja.

 

  1. Japán:

Fogu:2.jpg

A fogu, más néven gömbhal nagyon kedvelt Japánban, finom de ugyanakkor veszélyes is. A gömbhalban található tetrodotoxin ugyanis 1200-szor halálosabb a cianidnál, ezért fontos, hogy szakképzett, erre specializálódott szakács készítse el. Mivel a halban található méregre nincs ellenszer, a fogu fogyasztása nagyon kockázatos, évente kb. 100-an esnek áldozatául.

 

  1. Thaiföld:

Sült hernyó:3.jpg

Az európai ember számára talán nem túl étvágygerjesztő, de Ázsiában megszokott látvány a forró fémlapon pirított és fűszerezett hernyó. Ehhez a helyi ropogós, zsíros „csemegéhez” bármely utcai árustól hozzá lehet jutni.

 

  1. Indonézia:

Soto ayam (indonéz csirkeleves):4.jpg

Indonéz fűszerek (kurkuma, gyömbér, chili) és alapanyagok (kókusztej, lime) felhasználásával készülő, tésztát és főtt tojást is tartalmazó leves, mely kedvelt street food étel Indonéziában.

 

  1. Vietnám:

Vietnámi nyári tekercs:5.jpg

A millióféle válozat közül kétségkívül a legkönnyebben elkészíthető, és szerény véleményem szerint a legfinomabb a vietnámi tekercs, amelynek tölteléke gyakorlatilag nyers – így rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, „borítója” pedig nem igényel sem sütést, sem főzést: a rizspapírt elég meleg vízben meglötybölni egy kicsit, és már tekerhetjük is.

 

Forrás: https://erdekesvilagunk.blog.hu/2014/06/16/szokatlan_etelek_es_etkezesi_szokasok_a_nagyvilagbol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr7414688058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása