Ízek minden napra

Sárgadinnye

2019. július 01. - sz.illa

A sárgadinnye élettani hatásai:

 sargadinnye-1kg-599e76c246cb6.jpgA sárgadinnye bővelkedik A-vitaminban, ami egyebek mellett a haj és a köröm szépségéért felelős. Bőségesen található még benne B-vitamin-komplex, így kedvező hatással van az idegrendszer működésére, illetve az agyműködésre. Hasonlóan gazdag C-vitaminban, amely sok szempontból nélkülözhetetlen a szervezet számára: erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a különféle betegségek kialakulásában közrejátszó szabadgyökökkel, de például az inak és a csontok fejlődéséhez is nagymértékben hozzájárul. A vitaminokon túl a sárgadinnye ásványianyag-tartalma is figyelemre méltó. A benne lévő nem csekély mennyiségű kálium vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a nem oda való anyagoktól, amivel nemcsak a fogyást támogatja, illetve a túlsúlyosság és az elhízás megelőzésében játszik közre, hanem a megelőzésben is fontos szerepet tölt be - többek között a szív- és érrendszer működését is pozitívan befolyásolja. Van még a sárgadinnyében nagyobb mennyiségű kalcium és foszfor is, amelyek a csontok és a fogak egészségéhez elengedhetetlenek.

 

Így válaszd ki a boltban vagy a piacon!

sargadinnye.jpgAhhoz, hogy a fenti hatások érvényesülni tudjanak, és persze az egész család jóízűen fogyassza majd el a csemegét, fontos, hogy hibátlan és éppen kellően érett példányt válassz a boltban vagy a piacon. Inkább ne vedd meg, ha túlságosan puha vagy kemény, illetve nyilvánvalóan sérült, netán a héján vizenyős foltok láthatóak, és a biztonság kedvéért szagold is meg a gyümölcs kocsánnyal szembeni részét. Ha nincs különösebb illata, a sárgadinnyét valószínűleg idő előtt szedték le, így nem lesz olyan finom, a túl intenzív aroma pedig túlérettségre utal.

 Forrás: https://femina.hu/gyerek/sargadinnye/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr4114921642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása