Ma egy nagy kedvencet hoztam nektek! A legfinomabb leves amit valaha elkészítettem. A lépések nagyon egyszerűek, úgyhogy biztosan azok is szeretni fogják akik nem töltenek sok időt a konyhában. Évek óta tökéletesítem ezt a receptet. Sokszor kéri a családom, hogy készítsem el nekik, és a téli napokon különösen jól esik egy könnyed és forró leves.
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 250 g zöldborsó
- 2 db újhagyma
- 3 db krumpli
- 1 evőkanál ételízesítő
- 4 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 3,5 l víz
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk.
- Az olajt megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget.
- 5-6 percet kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, nagyon kevés vizet aláöntünk (kb. 1/2 dl).
- Ezután felöntjük 3,5 l forrásban lévő vízzel, borsot őrlünk, ill. szerecsendiót reszelünk rá. Ha kell, még tovább sózzuk.
- Lefedjük, és forrástól számítva kevés ideig, kb. 5-6 percig főzzük.
- Épp csak felforraljuk és, ha a zöldségek megfőttek, kész is vagyunk.
Írjátok meg kommentben, hogy hogy ízlett!!! :)
JÓÉTVÁGYAT <3
Szilla