Hozzávalók:
Zöld fűszeres csirkemell:
- 50 dkgcsirkemell filé
- 2 ekolíva olaj
- ízlés szerintsó
- ízlés szerintbors
- ízlés szerintoregánó
- ízlés szerintbazsalikom
- ízlés szerintkakukkfű
- ízlés szerintrozmaring
- ízlés szerintmajoranna
Svéd burgonya:
- 1 kgkrumpli
- 10 dkgvaj
- ízlés szerintsó
- ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítés:
Zöld fűszeres csirkemell:
- A csirkét felszeleteljük, klopfoljuk.
- Egy tálban összekeverjük az olajt a fűszerekkel.
- Bepácoljuk a csirkét, 30-40 percig hűtőben állni hagyjuk.
- Forró serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
Svéd burgonya:
- Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
- Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át.
- Vajazott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk, és megsózzuk őket. Mindegyik tetejére pici pirospaprikát szórunk, és ráteszünk egy-egy "fokhagyma gerezdnyi" vajat.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kb. 40 perc alatt megsütjük.
Ha elkészítettétek írjátok meg nekem hogy sikerült! Vagy osszátok meg velem a képeket.
Remélem ízleni fog mindenkinek :)
Szilla