Ízek minden napra

Mire utalnak az ételek előtt a jelzők?

Foglalkozásról elnevezett ételek

2018. január 14. - sz.illa

000_-som-saa-london-meltingbutter_com-restaurant-hotspot1.jpgBöllér: valamilyen belsőséggel elkészítve


Erdészné: ha húsétel, akkor mellé erdei gomba jár, a köret burgonya pirított gombával és húsos szalonnával, vajas pecsenyelével leöntve. Ez a recept régiónként változhat.


Hentes: szalonnával, ecetes uborkával készül


Jóasszony: ha húsétel, akkor császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragu kíséri, ha hal, akkor tejszínes gombamártás


Kertészné: vegyes zöldséggel tálalva


Molnárné: barna vajjal öntik le az ételt tálalás előtt (a vajat pirulásig hevítik, kis citromlével ízesítik)


Parasztosan: szalonnával és hagymával, általában burgonyával is készített étel


Pékné: hagymával és burgonyával együtt sütőben sütve


Udvarmester: a sültet fűszeres vajjal tálalva

 

 

 Forrás: www.mindmegette.hu 

 

Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr1913572683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása