A legfontosabb, hogy a tojást forrásban lévő vízbe rakjuk bele, így sokkal könnyebb eltalálni a számunkra tökéletes állagú tojást. Mindenkinek más ízlése van ételek szempontjából. A tojást sokféle képpen megfőzhetjük, kezdve az egészen lágytól a kemény tojásig.
Elkészítés: A forrástól számolva 10 percig fő a kemény tojás. Héjának leszedése előtt hideg vízzel le kell hűteni. Ha kevés vízzel fő meg a tojás, úgy erőteljesebb lesz az íze. A 10 perces tojás már nagyon kemény, az kerül a rakott krumpliba.
- Ha egészen lágy tojást szeretnénk enni a forrástól számított 3 percig kell főzni. Ennél lágyabbra ne készítsük!
- 5 perc elteltével még a tojás sárgája lágy de a fehérje már keményebb.
- 7 perc után a tojás sárgája megkeményedik, ám még puha.
- 10 percnél a tojás eléri a keménynek mondható állapotot.Ennél sokkal tovább nem érdemes főzni, mert különben a sárgája és a fehérje között kis, zöld csík fog megjelenni.
Hogyan tároljuk a kész ételt: Hűtőben 3 napig is eláll és felhasználható.
Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzésem!
Puszi, Szilla