Ízek minden napra

Hogyan is kell megfelelőre főzni a tojást?

2018. július 26. - sz.illa

A legfontosabb, hogy a tojást forrásban lévő vízbe rakjuk bele, így sokkal könnyebb eltalálni a számunkra tökéletes állagú tojást. Mindenkinek más ízlése van ételek szempontjából. A tojást sokféle képpen megfőzhetjük, kezdve az egészen lágytól a kemény tojásig.

tojasfozes_ndtvimg_com_2016.jpg

Elkészítés: A forrástól számolva 10 percig fő a kemény tojás. Héjának leszedése előtt hideg vízzel le kell hűteni. Ha kevés vízzel fő meg a tojás, úgy erőteljesebb lesz az íze. A 10 perces tojás már nagyon kemény, az kerül a rakott krumpliba.

 

  • Ha egészen lágy tojást szeretnénk enni a forrástól számított 3 percig kell főzni. Ennél lágyabbra ne készítsük!
  •  5 perc elteltével még a tojás sárgája lágy de a fehérje már keményebb.
  • 7 perc után a tojás sárgája megkeményedik, ám még puha.
  • 10 percnél a tojás eléri a keménynek mondható állapotot.Ennél sokkal tovább nem érdemes főzni, mert különben a sárgája és a fehérje között kis, zöld csík fog megjelenni.

Hogyan tároljuk a kész ételt: Hűtőben 3 napig is eláll és felhasználható.

 

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzésem!

Puszi, Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr1414142225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása