Mintha csak Olaszországban járnék

Paradicsomos penne

2018. július 26. - sz.illa

Egy Olaszos ételre vágytam, de nem tudtam eldönteni, hogy pizzát vagy tésztát készítsek. Összekombináltam a kettőt és egy intenzív paradicsomos tésztát sütöttem. Estére egy gyors vacsorának kiváló. Rengeteg féle képen variálható a recept, de arra ügyeljünk, hogy a fokhagyma és a paradicsom dominál az ételben.

Hozzávalók:photo_2.jpg

  • 750 g penne
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 3 db paradicsom
  • 10 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint őrölt fehér bors
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  1. A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben.
  2. A sűrített paradicsomot elkeverjük olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a préselt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.
  4. Egy tepsit kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.
  5. Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 C-ra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt (kb. 20 perc).

 

Remélem kipróbáljátok a receptet majd. Sok sikert a sütéshez!

Puszi, Szilla

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmindennapra.blog.hu/api/trackback/id/tr314142289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2018.07.27. 19:05:48

Ilyet Olaszországban biztosan nem eszel.
Egy olasz, eltöri a kezed, ha a tészta vizébe sót, meg olajat teszel.
És külön a sűritett paradicsomért is.
Aszalt paradicsomot igen, frissen paszírottat is, de sűrítettet, azt nem.
Olasz nem süti a tésztát, hacsak nem lasagnat készít, viszont a szósz (sugo) tetejére önti a tésztát, összeforralja és a tészta vizével állítja be a kellő sűrűséget.
És olyan nics, hogy ‘sajt’, van kecskesajt, juhsajt, lágyak, kemények és pontosan tudják, mihez, mi kell.
Ehhez kb a parmezán megfelelő, vagy valamilyen kemény kecskesajt.
És friss bazsalikom.
És utána fehér asztali bor, kávé.

gabardin 2018.07.29. 09:13:14

@mpl: nekem egy észak-olasz tanitotta az alapreceptet. Tettünk a tészta vizébe sót, de olajat nem. A többi stimmel. Mármint az általad irtakkal.

sz.illa 2018.08.01. 12:53:01

Kedves @mpl !
Köszönöm szépen a magyarázatot. Nyilván valóan profi szakács vagy. Alig várom hogy elküld nekem a saját főzős blogodat, hogy ne csak a kommentjeidből tanulhassak. A bejegyzés címe csak jelzés értékű!
Mellesleg ez csak egy hobbi blog, ahová a saját receptjeimet töltöm fel. Remélem meg fogod nézni a többi bejegyzésemet is!